El trail running no s’atura per la Covid-19 amb la primera edició de la Copa Despertares

Les restriccions que està patint l’esport català està provocant que moltes entitats, clubs i empreses s’hagin de reinventar per seguir promocionant l’activitat esportiva. En el món de les curses atlètiques, molts organitzadors han apostat pel format virtual com a única opció davant l’actual situació d’incertesa per la pandèmia.

Rove Goat, fundadora de l’Egara Week Race de la passada Festa Major de Terrassa confinada, posa en marxa la versió d’hivern amb la primera edició de la Copa Despertares, amb la col·laboració del Centre Excursionista de Terrassa. Es tracta d’una lliga de tres curses de muntanya pel terme municipal de Terrassa durant els mesos de novembre, desembre i gener i que es podrà córrer a través de l’aplicació Open Trail Races.

Ja es pot descarregar el track de la primera cursa, batejada com a I Run With Leiva, per poder fer un reconeixement del recorregut al llarg d’aquest mes de novembre i competir després al llarg de la darrera setmana, la del 23 al 29, ja sigui sol o acompanyat, en funció del que permetin les autoritats sanitàries.

Hi ha dues distàncies, 5 quilòmetres i 650 metres amb un desnivell positiu de 167 metres, i una altra d’11 quilòmetres i 600 metres amb desnivell de poc més de 300 metres, que transcorreran al voltant del Llac Petit. Els organitzadors fan una crida als aficionats del trail, perquè confien en què es podrà tirar endavant.

A més d’atletes de l’I Run With Leiva, hi ha prevista la participació d’especialistes del trail com Eduard Villalba i Lluís Ruizoller. La inscripció costa 15 euros i es fa a través del web xip groc.