El trànsit a Terrassa es redueix aquesta setmana fins al 80%

El tancament, aquesta setmana, de les empreses no essencials, ha fet baixar encara més el trànsit a la ciutat. Des de la declaració de l’estat d’alarma, el nombre de vehicles circulant a Terrassa s’havia reduït en tres quartes parts. Aquests darrers dies el percentatge ha passat del 75% al 80%.

És una nova dada que reflecteix aquest confinament més sever i que també s’ha traduït en la reducció de l’utilització del servei d’autobusos. L’1 d’abril es van registrar 2.060 viatges, el que suposa un 96% menys que un dia normal.

L’Ajuntament també ha donat a conèixer altres dades d’aquesta setmana, com l’atenció social presencial a 599 persones i 1,340 per telèfon. Moltes d’elles han fet referència a les beques menjador. En aquest sentit el consistori ha repartit 4,531 targetes moneder, que corresponen a beques e la Generalitat i els xecs de beques de l’Ajuntament.

El Servei d’Atenció a Domicili (SAD), per la seva banda, està prestant servei a 629 domicilis. Pel que fa al servei de Teleassistència, actualment 5.002 persones disposen del servei, de les que 45 han estat noves altes derivades de l’estat d’alarma pel COVID-19.

El Centre de Distribució Social d’Aliments de Terrassa, El Rebost, aquesta setmana ha aconseguit ampliar un total de 180 lots més. Així, es farà distribució a 8.340 beneficiaris, quan abans de l’emergència eren 5.580.