El trànsit de vianants pels carrers comercials de Terrassa cau un 24,56% aquesta darrera setmana

Escoles buides. Bars i restaurants, tancats. Botigues i comerços que no venen articles de primera necessitat, amb les persianes abaixades. I la ciutadania, a casa. Només es pot sortir per anar a comprar o a treballar i de forma individual, preferiblement. Totes aquestes mesures han fet que els carrers  comercials de la ciutat registrin un descens del trànsit de vianants important. Hi ha xifres: un 24,56% menys en aquesta darrera setmana respecte als mateixos set dies de l’any passat.

Les dades les ha proporcionat TC Group Solutions, una companyia líder en  la recopilació de dades i analitzar-les per ajudar al comerç de proximitat.  Aquesta empresa ha realitzat un informe sobre la circulació de persones en els carrers comercials de 46 ciutats espanyoles durant les darreres tres setmanes per conèixer l’evolució. La mitjana de totes elles marca un descens global del 23,4% en els darrers set dies.

La majoria de ciutats ha vist com les dades baixaven dos digits pel confinament decretat per aturar els contagis de coronavirus. L’excepció és Reus, on aquest descens és del 9,17%; seguida de Pontevedra (-11,6%) i Burgos (-11,84%).

En canvi, València (amb un 37,8% menys) i Toledo (-34%) són les que encapçalen aquest rànquing  registrant un major descens de gent pel carrer.

La companyia també diu que el 62% de les botigues de l’Estat espanyol estan tancades. Per sectors, el major descens de clientela s’ha registrat en les botigues d’electrodomèstics (61,86%), sabateries, oci i moda i complements. Per contra, les farmàcies han augmentat les entrades en un 34,7% i els supermercants, un 10,7% (en termes globals). Les botigues d’electrònica i informàtica, pugen un 2,73%.

TC Group Solutions, va néixer a Barcelona i té delegacions a més de 40 països de 4 continents. Té 20.000 sensors instal·lats que compilen milions de dades sobre el comportament i flux de persones a tot el món.