El trànsit i les partícules en suspensió baixen a més de la meitat

Aquests primers dies el confinament s’ha fet evident als carrers de la ciutat: menys trànsit, menys vianants, menys activitat, més silenci. Les imatges parles per si soles, com per exemple la rotonda del Doré, pràcticament solitària i sense la densitat de trànsit habitual en aquest punt neuràlgic de la ciutat. Però aquesta sensació es confirma amb últimes dades de l’Ajuntament.

El trànsit rodat a Terrassa s’ha reduït més de la meitat: un 65% durant aquesta setmana, segons el recompte que s’ha fet a les vies principals. Del nombre de vianants no hi ha números, però sí dels usuaris dels autobusos. Aquí la davallada és enorme, del 90%. En un dia normal els busos de TMESA sumen uns 53.000 usuaris; ara amb prou feines se’n compten 4.600.

Tot això també ha afectat, de retruc, a la qualitat de l’aire. Segons les dades facilitades pel Departament de Territori i Sostenibilitat, la contaminació s’ha reduït, si comparem un dia de la setmana passada amb aquesta. Concretament, el dimecres 11 de març la qualitat de l’aire era ‘regular’; la del divendres 20 de març és ‘bona’, segons els paràmetres de la Generalitat. On més es nota la reducció de la contaminació és en les partícules en suspensió, que han baixat a la meitat en una setmana (36 µg/m3 davant de 17 µg/m3)