‘El Trencanous’ tanca el cicle de Nadal al Centre Cultural

Amb les entrades exhaurides, el Centre de Dansa de Catalunya presenta, per tancar aquest cap de setmana la temporada nadalenca del Centre Cultural, El Trencanous de Txaikovski. Aquest és el quart any que el tradicional conte, basat en un relat d’Alexandre Dumas, tanca la programació de Nadal pensada per a un públic familiar, al Centre de la Rambla.

El Trencanous, és un conte fantàstic d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann que es va estrenar un 6 de desembre de 1892 al Teatre Mariinski de Sant Petersburg amb una coreografia de Lev Ivànov i sota la direcció de Riccardo Drigo. Des d’aleshores s’ha representat sempre però no serà fins a la dècada dels 60 que el Trencanous es farà popular per tot el món. En la funció de Terrassa hi han intervingut actors i actrius per facilitar la lectura del conte i crear una atmosfera màgica a través de les projeccions.

La companyia d’El Centre de Dansa de Catalunya està creada i dirigida per Roser Muñoz i Joan Boix que a l’any 2010 a l’Hospitalet de Llobregat van començar a escollir els millors alumnes en Formació Clàssica per formar part del projecte. En la formació clàssica de tres cicles durant dos anys que segueixen els ballarins, s’hi treballa la dansa clàssica, el repertori, el pas a dos, els salts i les puntes i la dansa contemporània.