El trenet de Vallparadís modernitzarà l’estació i podria ampliar-se cap al Nord

Igualada vol tenir un tren com el de Vallparadís a la zona Nord de la ciutat, amb molt espai encara per desenvolupar. L’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, ha visitat aquest dimarts Terrassa per conèixer de prop el circuit del parc. És la primera experiència que coneix gràcies a les bones relacions entre el Club Ferroviari de Terrassa i els Amics del Tren d’Igualada. Més endavant en visitarà d’altres amb l’objectiu d’agafar idees pel disseny del seu circuit, de dimensió i ubicació exacta que encara han de concretar.

Com Terrassa, Igualada va tenir un paper clau en la indústria tèxtil, en part gràcies a l’arribada del ferrocarril a la segona meitat del segle XIX.

A Catalunya hi ha una dotzena de municipis amb circuit ferroviari però ben pocs en un entorn com el Parc de Vallparadís. El de Terrassa, que funciona des de mitjans dels noranta, té una llargada d’uns 400 metres.

Fer la volta no passa dels cinc minuts, un temps que es fa curt per la majoria de viatgers. Ampliar el circuit és una reivindicació del Club Ferroviari de Terrassa. El regidor de Parcs i Jardins veu possibilitats de prolongar-lo cap al Nord, vora el Castell Cartoixa i el Museu Tèxtil. Abans però, el Club Ferroviari treballa per canviar el punt de venda de bitllets i fer-lo més semblant a una estació.

El tren de Vallparadís funciona els matins tots els diumenges de l’any excepte els del mes d’agost.