El Tribunal Suprem s’oposa als indults als presos independentistes

El Tribunal Suprem s’oposa als indults dels presos independtistes. Ho ha fet en un informe on ha tingut en compte els informes previs de la Fiscalia, de l’advocacia de l’Estat, que van fer  i dels centres penitenciaris on compleixen condemna. La Fiscalia, en aquest sentit, es va oposar als indults per la gravetat de les penes i perquè no hi ha hagut penediment. L’advocacia no s’ha pronunciat i les presons van emetre un informe favorable sobre la seva evolució.

El Suprem s’ha oposat a aquestes peticions dient que “l’indult, contràriament al que suggereixen algunes de les sol·licituds que són a l’origen d’aquest expedient, no pot presentar-se com l’últim mecanisme per reparar la suposada vulneració de drets fonamentals“.

De totes maneres l’informe del Tribunal Suprem, elaborat pel jutge Marchena, no és vinculant i, per tant, el govern espanyol serà qui tindrà l’última paraula.

El president Pedro Sánchez va insinuar al Congrés un possible indult als presos sentenciats en el judici del Procés, entre ells el terrassenc Josep Rull. “La constitució contempla el càstig i la concòrdia. Hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia. El govern progressista prendrà la seva decisió en consciència i prendríem la mateixa decisió si tinguéssim 300 escons. Decidirem en benefici de la convivència de tots els espanyols“.