El trompetista nord-americà Jeremy Pelt, confirmat al cartell del 43è Festival Jazz Terrassa

El trompetista californià Jeremy Pelt s’afegeix  al cartell de l’edició 43 del Festival Jazz Terrassa. Ja va visitar Terrassa en la quarantena edició del festival compartint aventura amb el pianista Theo Hill, en un concert que va exhaurir les localitats.

El músic s’envolta de talent jove per la seva formació. La banda actual compta amb estrelles emergents com Alex Wintzon a la guitarra, Jalen Baker al vibràfon, Leighton Harrell al baix i Jared Spears a la bateria. Tots ells faran el seu debut a la Nova Jazz Cava.

Pelt és un dels trompetes més destacats de la seva generació. El seu darrer treball, The Art of Intimacy. Vol 2 demostra l’ampli arc narratiu que evoca diversos estats anímics, amb un Pelt que també posa veu en alguns dels temes.

També s’ha confirmat la presència de la multipremiada trompetista Alba Careta. Recentment guardonada amb el Premi Arc a la Millor gira d’artista de Jazz, el Premi Jove Talent del Jazz per l’Associació de Jazz i Música Moderna (AMJM), i el Premi Alícia al Talent Emergent per l’Academia Catalana de la Música, Alba Careta passa, sens dubte, pel millor moment de la seva carrera professional.

Teia (Microscopi, 2023) és el títol del seu tercer disc, un recull de les seves darreres composicions inspirades en les pròpies vivències que, després de la bona acollida d’Alades (Microscopi, 2020) i Orígens (Microscopi, 2018), consolida a l’artista dins l’escena jazzística tant catalana com europea

L’edició 2024 se celebrarà de l’1 al 22 de març i l’organització ja ha avançat la presència de Lakecia Benjamin, Erik Trufazz, Bobo Stenson Trio, Alba Pujals i The Bop Collective.

Diumenge 17 de març, el Parc Vallparadís acollirà el tradicional Pícnic Jazz Vallparadís, un dels actes més destacats de les 3 setmanes de Festival.

[Foto:  Jazz Terrassa]