Visita Instal·lacions Trs Film Lab Al Parc Audiovisual 5

Presenten el projecte TRS Film Lab a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco

​Terrassa ha presentat el projecte del TRS Film Lab a la XVI Conferència Anual de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco. Aquesta trobada mundical de ciutats s’ha celebrat a Braga (Portugal) entre l’1 i el 5 de juliol.

En aquesta reunió han participat fins a 350 delegacions d’un centenar de països d’arreu del món.

Terrassa, com a Ciutat Creativa de Cinema de la Unesco, ha presentat aquest projecte. Es tracta d’un laboratori per a la creació de prototipus audiovisuals ubicat a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya.

Aquest laboratori audiovisual, impulsat amb el suport de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Visuals (ICAA), disposa d’un plató per realitzar streaming de continguts. També té instal·lacions de suport associades, així com un altre plató especialitzat en tot el flux de treball vinculat a la producció virtual.

Un projecte nascut per fomentar el contacte i crear un pont entre l’emprenedoria i la creativitat local i el mercat professional, mitjançant l’ús de tecnologies aplicades i d’un alt valor afegit.

Relleu al Grup de Coordinació

 

Durant la sessió del Grup de Coordinació de Ciutats Creatives de la Unesco, Terrassa ha passat el relleu a la ciutat sud-coreana de Busan com a coordinadora de la Xarxa de Ciutats Creatives del Cinema de la Unesco.

Aquesta designació, de caràcter rotatiu, s’exerceix durant un període de dos anys. En  el cas de Terrassa però,  ha estat de tres, per petició expressa de les ciutats membres de la xarxa.

Terrassa ha desenvolupat aquesta tasca des de la seva designació, l’abril de 2021.  En aquest temps, ha estat l’encarregada d’administrar i coordinar els diferents projectes i activitats impulsats per les ciutats creatives del cinema. I ha assumit també un paper rellevant en l’organització interna de la Unesco així com una interlocució directa amb la resta de ciutats creatives d’aquest organisme.

Trobeu més informació sobre aquest projecte, el TRS Film Lab, aquí