El TSJC avala la rebaixa de les mesures anticovid que proposa la Generalitat

A partir d’aquest diumenge dia 9 cau l’Estat de l’Alarma implantat pel Govern de l’Estat per fer front a l’epidèmia de la Covid-19. Això implica que deixaran de tenir vigència les principals restriccions de mobilitat, com el confinament perimetral de Catalunya i el toc de queda a les 10 de la nit.

La Generalitat confia que el Tribunal Superior de Justícia doni llum verda a les altres modificacions que proposa per fer front a una nova etapa de la pandèmia. El Procicat proposa mantenir l’aforament restringit al 30 per cent en interiors de restaurants i botigues. I la setmana passada ja va decidir passat el dia 9, avançar a les 11 de la nit el poder servir menjars en bars i restaurants.

Les reunions socials es mantenen i no poden excedir de les 6 persones. També augmentarà l’atenció al públic de diversos sectors com el comerç de conveniència fins a les deu de la nit i les entitats esportives i culturals fins les onze. Sigui com sigui la Generalitat es planteja revisar o recuperar aquestes limitacions atenent a la publicació de la millora o empitjorament de les dades epidemiològiques sobre la pandèmia de la Covid-19.