El TSJC ordena l’aplicació del 25% de classes en castellà en 15 dies i Cambray anuncia que ho recorrerà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya exigeix a la Generalitat que compleixi, en un termini màxim de 15 dies, la sentència per impartir el 25% de les classes en castellà a tots els centres educatius catalans. El TSJC ha admès la sol·licitud d’una entitat que en va demanar l’execució forçosa.

A més, s’exigeix al conseller d’Educació que imposi les garanties de control necessàries perquè tot l’alumnat rebi l’ensenyament mitjançant la utilització vehicular normal de les dues llengües oficials en els termes establerts.

El Tribunal també requereix a l’Alta Inspecció Educativa, que depèn del ministeri, que verifiqui el compliment de la sentència i que n’informi al tribunal.

Per la seva banda, el govern català ja ha anunciat que rebutja aquesta interlocutòria. Josep González-Cambray ha comparegut poc després de l’anunci del TSJC per anunciar que recorrerà aquesta decisió i, a més, ampliarà la presència del català a l’educació. Per fer-ho possible, ha demanat el màxim consens tant polític com social i pedagògic.