El TSJC tomba el toc de queda proposat pel Govern

Terrassa continuarà sense toc de queda entre la 1 i les 6 del matí, després que el Tribunal Superior de Justícia ha tombat aquest dilluns la petició de la Generalitat d’ampliar la mesura a 62 municipis de més de 20.000 habitants i amb més casos de Covid diagnosticats. Així, el TSJC, ha rebutjat la modificació del toc de queda proposada pel Govern i per tant, la mesura per limitar la mobilitat durant la nit i la matinada queda només vigent en els 19 municipis en què es va autoritzar la setmana passada.

El govern confiava que el Tribunal Superior de Justícia avalés l’aplicació d’un nou toc de queda per a les grans ciutats, després de les aglomeracions i festes a les nits d’aquest cap de setmana, el primer sense un confinament nocturn generalitzat. Dijous, el TSJ ja va rebutjar la proposta de l’executiu de prorrogar el toc de queda durant una setmana més, en 148 municipis i va limitar la restricció a 19 localitats, entre les quals no hi figuraven ni Barcelona ni l’àrea metropolitana, entre les quals ciutats com Terrassa.

El tribunal va acotar la prohibició a localitats de més de 5.000 habitants amb més de 250 casos. Aleshores el Govern va reformular la petició per ampliar el toc de queda a 62 municipis sumant-hi els de més de 20.000 habitants i amb una incidència superior als 125 casos per cada 100.000 habitants. Petició que finalment també ha quedat descartada pel l’Alt Tribunal.