El Vallès Occidental és de les comarques que registra més abocaments amb risc d’incendi

El Vallès Occidental és una de les dues comarques on s’han registrat més abocaments amb risc d’incendi i en la qual s’han fet més actuacions de protecció del medi ambient. L’altra és el Baix Llobregat. Entre les dues sumen 233 abocaments dels més de 600 detectats a Catalunya dins el pla de vigilància i informació contra els incendis forestals de la Diputació. En concret, 125 al Baix Llobregat i 108 al Vallès Occidental. La majoria en camins, pistes o boscos i urbanitzacions o masies.

Pel que fa actuacions de protecció, se n’han superat les 700. Aquí de nou destaquen el Vallès Occidental, amb 134, i el Baix Llobregat, amb 103. Es tracta de recollida de deixalles, detecció d’incidències en infraestructures i abocaments sense risc d’incendi.

S’han fet un centenar d’actuacions dissuasives, sobretot per l’ús d’eines que generen guspires (38) i per fer barbacoes que no compleixen la normativa (33). Al Vallès Occidental se n’han detectat 10 i, al Baix Llobregat, 9.

Pel que fa als 2.600 punts d’aigua supervisats dins el pla, 147 es troben al Vallès Occidental. Finalment, també s’han revisat les 4 línies elèctriques existents al Vallès Occidental.

El pla de vigilància i informació contra els incendis forestals ja ha informat més de 37.000 persones i ha fet més de 4.000 actuacions des que es va posar en marxa el 21 de juny. Les xifres són provisionals ja que el pla es mantindrà fins a l’1 de setembre.