El Vallès Occidental participa en un projecte europeu per aplicar la I.A. en la sostenibilitat alimentària

El Consell Comarcal del Vallès Occidental participa des del passat 9 de maig en un projecte europeu amb l’objectiu de desenvolupar eines de sensibilització i formació en l’àmbit de la sostenibilitat alimentària a partir de l’aplicació de la intel·ligència artificial.

El projecte anomenat AI4Waste està finançat en el marc del programa ERASMUS+. La recerca vol aportar nou valor al projecte de sostenibilitat alimentaria Recooperem amb noves tècniques que puguin millorar-ne els processos i la gestió. Entre els productes previstos, es buscarà minimitzar el residu orgànic provinent de cuines i menjadors d’escoles, empreses o hospitals. Aquesta voluntat va lligada al projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem, amb aquest objectiu com a missió principal.

Tècnics i tècniques comarcals ja han participat a un taller per conèixer les possibilitats de la intel·ligència artificial en els projectes de sostenibilitat. Es va plantejar com millorar la eficiència en la gestió i execució del projecte, així com la millora de la recuperació i distribució dels aliments. Aquest taller va servir per introduir les prioritats i interessos dels socis per al treball que continuarà amb la formació i l’elaboració de la caixa d’eines d’I.A.

Notícia relacionada:

Nacions Unides selecciona el Recooperem com a bona pràctica mundial