El Vallès occidental presenta el catàleg de les vocacions industrials amb més demanda de llocs de treball

La Cambra de Comerç de Sabadell ha acollit aquest matí l’acte “La indústria: motor de present, oportunitats de futur”, organitzat pel Consell Comarcal en el marc del Pacte per la Reindustrialització. La trobada ha estat amb motiu de presentar diverses propostes a favor de la indústria, centrant-se en el catàleg de les vocacions industrials amb més demanda de llocs de treball.

Durant la sessió s’ha projectat el reportatge “El Vallès arrelat a la indústria”. També s’ha presentat el projecte Flaix de la Indústria, que recull les principals dades sobre la situació actual del sector industrial i la seva evolució. Hi han assistit una vuitantena de persones representants d’ajuntaments, empreses i entitats de la comarca.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha remarcat que “la indústria suposa el 28% de l’activitat econòmica de la comarca. Estem preocupats perquè hi ha multinacionals que estan iniciant ERO en el marc d’un context internacional complicat. Però també sabem que hi ha una situació diferent a petites i mitjanes empreses. Hem de ser capaços de poder preservar empreses de llarga tradició”. Giménez ha afegit que “estem en un moment de transformació del sector productiu. La digitalització, l’internet de les coses, el Big data…. significaran un canvi en els llocs de treball. Per això, les activitats d’alt contingut tecnològic han de continuar sent una de les apostes clares de la comarca. Ara hi ha 44.723 persones treballant en aquesta sector”.