El Vallès Occidental torna a ser la segona comarca més competitiva, segons la FEGP

El Vallès Occidental torna a ocupar la segona posició del rànquing de comarques més competitives. El lidera, un cop més, el Barcelonès. Ho diu l’informe que elabora cada any la Federació Empresarial del Gran Penedès a partir de diversos factors econòmics. Segons aquest rànquing, les comarques que més creixen són el Garraf i el Baix Llobregat seguides dels dos vallesos i el Barcelonès.

El factor en el que més destaca el Vallès Occidental és el de la disponibilitat del sòl i espai per a l’activitat econòmica. En aquest apartat ocupa la primera posició. També excel•leix en disponibilitat de pols de desenvolupament; innovació i desenvolupament tecnològic; volum de mercat i activitat; i infraestructures de transport i comunicacions. En canvi, suspèn en sostenibilitat mediambiental, apartat en el que ocupa la 35a posició.

Per tot plegat l’informe diu que “el Vallès Occidental té en la disponibilitat de sòl un del seus principals atractius, que combina amb el fet de ser el segon mercat comarcal més important de Catalunya, una economia molt diversificada i un teixit productiu intensiu en coneixement i tecnologia que confereixen una demanda sofisticada de serveis i productes. Durant el 2018 el fet més notable és el menor dinamisme registrat en la creació d’empresa.”

La part alta d’aquest rànquing de competitivitat comarcal la completen el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Segrià, el Vallès Oriental i el Maresme.