El Vallès Occidental vol que la línia 4 de Renfe arribi fins a l’aeroport

El Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental demana una reunió extraordinària amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per tractar la connexió amb l’aeroport per via ferroviària. El passat 23 de desembre la Generalitat va anunciar l’explotació per part de Ferrocarrils de la Generalitat, d’una nova línia de connexió entre el centre de Barcelona i l’Aeroport.

Els alcaldes del Vallès Occidental reivindiquen la comarca i reclamen que la connexió amb l’Aeroport es faci a través d’un ramal de la línia R-4, tal i com ja preveu el Pla de Rodalies. Segons els alcaldes mentre el projecte de la Generalitat requereix més inversió i temps d’execució, el ramal de la R-4 des de l’Hospitalet i fins l’Aeroport és un projecte més ràpid de fer, barat i eficient que donaria servei a 1 milió de persones.

Els alcaldes del Vallès no qüestionen el projecte de la Generalitat sinó que demanen que es prioritzi la proposta del Vallès que ja preveu el Pla de Rodalies. Amb 143 kilòmetres i 14 estacions en 7 municipis al Vallès Occidental, la R-4 és la línia més llarga de Renfe del servei de Barcelona que també comunica perimetralment amb el Penedès, el Bages i el Baix Llobregat amb la capital.

Al Vallès la R-4 passa per 14 estacions de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà, Sabadell, Terrassa, Viladecavalls i Vacarisses. Aquest matí set representants, entre alcaldes i regidors, dels 7 municipis per on passa la línia 4 de Rodalies de Renfe, la R-4, s’han reunit d’urgència amb el President del Consell Comarcal i el Conseller comarcal de Territori, Ignasi Giménez i Carles Rodríguez respectivament.