El valor de l’horta ecològica i de proximitat de Ca n’Oliveró

La Bio Masia Ca n’Oliveró, a Castellbisbal, és una de les poques finques agrícoles dins d’una trama urbana que queden a la nostra comarca. Existeix des del segle XVII i en Pere Botifoll és el darrer d’una llarga llista de famílies i generacions que han conreat aquestes terres. Des del 2000 és un finca ecològica amb certificació.

L’agricultura ha anat perdent pes al llarg de les darreres dècades i ara està a mínims històrics. El relleu generacional i la viabilitat econòmica són els dos factors que han propiciat la davallada. Els pagesos que s’han mantingut han tancat el cercle: produeixen i venen directament al consumidor per evitar intermediaris.

Els productes de l’horta ecològica i de temporada de Ca n’Oliveró, cultivats de manera tradicional i sostenible arriben a les llars frescos, acabats de collir.

Botifoll es defineix com un gestor d’aquest espai natural perquè l’agricultura serveix per protegir el paisatge i el territori, assegurar la diversitat i potenciar la descarbonització.

A Ca n’Oliveró reivindiquen poder viure de la seva feina i que el consumidor valori els seus productes ecològics i de proximitat.

Ca N'oliveró 6 Ca N'oliveró 5 Ca N'oliveró 4 Ca N'oliveró 3 Ca N'oliveró 2 Ca N'oliveró