El Vapor de Prodis obre les portes aquest dissabte

Aquest dissabte s’inaugurarà El Vapor de Prodis. Un projecte que es va iniciar el 2020 per millorar l’assistència amb un nou model d’atenció a les persones que formen la comunitat de Prodis.

Com a avançament a aquest gran acte, l’entitat ha penjat a les seves xarxes socials el tràiler del documental d’El Vapor de Prodis. A través d’aquesta peça, es relaten històries de les persones que han fet possible aquest projecte. El llançament del documental complet, coincidirà, doncs, amb la inauguració d’aquest espai.

 

El Vapor de Prodis està situat a les antigues Filatures Matarí, un antic vapor tèxtil d’inicis del segle XX a Ca n’Aurell. Aquestes naus han estat restaurades per acollir les noves instal·lacions de la fundació Prodis. Més de 4.500 m² oberts a tota la ciutadania, pensats i dissenyats per l’assistència i la promoció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o paràlisi cerebral.

Unes instal·lacions que han estat dissenyades amb respecte a la història de les naus i amb una mirada sostenibles. S’hi han construït diversos espais destinats a la restauració, la formació en hostaleria, un centre ocupacional. També hi haurà un centre per a persones amb paràlisi cerebral, àrees dedicades a les arts i la comunitat, un teatre, una botiga, un mercat d’economia social, i una àgora.

El dissabte a la tarda tindrà lloc l’acte institucional d’inauguració d’El Vapor que comptarà amb la presència de la presidenta de Prodis, Isabel Marquès; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Sra. Lluïsa Moret; el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Abans, però, durant tot el matí tindran llocs diferents actes i activitats oberts als veïns i a tota la ciutadania.

[Font imatge: Prodis]