escoles-segell-Aqui-STEAM

El Vapor rep el segell distintiu ‘Escola Aquí STEAM UPC’

La Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) ha lliurat el segell distintiu ‘Escoles Aquí STEAM UPC’ a 22 centres educatius catalans. Són els que han format part, aquest curs, del programa ‘Aquí STEAM UPC‘. Així, reconeix el compromís en la igualtat de gènere i el foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre les noies. A Terrassa, el centre destacat ha estat l’escola El Vapor.

Aquesta cinquena edició del programa s’ha tancat amb una participació de 1.438 alumnes de nou escoles de primària, de 12 instituts públics i d’un institut-escola de vuit localitats catalanes.

escoles steam

Els nois i noies han participat en les 40 activitats organitzades. La programació ha inclòs xerrades, conferències divulgatives i tallers pràctics. Els han dut a terme 23 professores i investigadores de la UPC. En aquestes activitats han fet visibles referents femenins en els àmbits STEAM a les aules.

La iniciativa ‘Aquí STEAM UPC’ té com a objectiu atreure talent femení als estudis de tecnologia, ciència i enginyeria. Per això, s’adreça a noies d’entre 9 i 14 anys. També està orientat a corregir els estereotips socials i reorientar rols de gènere establerts. D’aquesta manera, pretén fer visibles nous referents femenins. El programa compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i del Consorci d’Educació de Barcelona.