El Vapor Universitari acull la Jornada d’Orientació de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció

El Vapor Universitari ha acollit aquest dimarts una nova edició de la Jornada d’Orientació de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció. La jornada ve organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei d’Educació, i s’adreça a estudiants de 4t d’ESO que busquen orientar-se sobre l’oferta de formació professional que s’ofereix a la ciutat i altres municipis de la comarca. Des de fa quatre anys, aquesta Jornada també informa als joves sobre els Programes per a la Formació i Inserció.

Durant la Jornada d’enguany s’han inscrit fins a 554 estudiants d’una desena de centres de la ciutat com l’Institut Ramon Pont, on una de les estudiants, Wiame Boutanghach, ha pogut trobar el cicle formatiu que s’adapta a la seva vocació, el Cicle de Grau Mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia a l’Institut Castellarnau.

Al finalitzar les ponències, Daniel Sáez, orientador laboral de la Diputació de Barcelona, ha impartit un col·loqui, “Identifica i estrena les teves competències”, on s’han tractat qüestions com què volen les empreses o com s’organitza el mercat de treball.

La Jornada d’Orientació també ha comptat amb un Punt d’Orientació Personalitzada a càrrec d’orientadors de la Diputació, per atendre dubtes i donar respostes als alumnes i els professionals que ho sol·licitin.