El veïnat d’Arquímedes i Galileu acorda mobilitzacions en contra de l’alt volum de trànsit

El veïnat d’Arquímedes i Galileu ha acordat mobilitzacions, encara sense data, per protestar per l’alt volum de trànsit que passa per aquests carrers. És el que s’ha posat sobre la taula en la reunió d’aquest dilluns, un cop vistos els terminis d’actuació que proposa l’Ajuntament i amb els que els veïns no estan d’acord.

L’equip de govern parla del 2024, aprofitant els fons Next Generation, com a data per instal·lar càmeres de videovigilància que restringirien el trànsit de pas, de nord a sud, d’aquests dos carrers. També planteja l’ampliació d’espai per a vianants amb passadissos semblants als de pont de la Mútua de Terrassa, a més d’afegir un radar làser mòbil per controlar la velocitat màxima de 30 km/h. Els veïns, però, no veuen solucions a curt termini perquè la situació és insostenible.

Segons el veïnat, la contaminació acústica i de l’aire, el trànsit de pas, les retencions, l’excés de velocitat i l’estat deficitari dels carrers mostren la necessitat urgent d’activar un canvi i un pla de reorganització sobre la zona.

Fa més de 14 anys que per la Rambla no poden circular vehicles privats. Així, Arquimedes i Galileu van passar a ser l’alternativa per milers de persones que necessitaven creuar la ciutat. El veïnat fa anys que reclama solucions pel que anomenen ‘l’autopista Galileu o Arquimedes’.