El veïnat del Roc Blanc exigeix una data d’inici de les obres del Casal Cívic

Aquests són els terrenys on s’ha de construir el Casal Cívic del Roc Blanc. És un equipament llargament reivindicat pels veïns i veïnes. Diuen que les primeres peticions daten del 2012 però que primer s’han fet realitat l’escola bressol, la de primària i l’institut.

Finalment, quan ja estava licitat i adjudicat va arribar la pandèmia i després l’encariment dels materials. L’empresa adjudicatària va renunciar al desembre de 2021 perquè el projecte era inviable econòmicament.

A principis d’any es van actualitzar els preus per poder tornar a licitar les obres.

Al juliol, el veïnat va estar a punt de manifestar-se i tallar el trànsit per saber com evolucionava el projecte i aconseguir tirar-lo endavant definitivament. Per això, diuen, l’Ajuntament els va convocar a una reunió informativa urgent abans de l’estiu.

Aquestes trobades s’han reprès després de les vacances i són mensuals. La darrera, es va fer a finals de setembre al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (a la Maurina).

Llavors, els veïns i veïnes van saber que el nou pressupost és de 2 milions 130 mil euros sense IVA (2 milions 577 mil euros amb IVA) i que, al menys, 4 empreses s’han interessat per fer-se’n càrrec.

Els veïns i veïnes exigeixen una data d’inici de les obres. Fins llavors, asseguren que continuaran lluitant pel casal i no descarten tornar a convocar mobilitzacions.

220714 Render Casal Roc Blanc Web

 

Casal Roc Blanc 4 Casal Roc Blanc 3 Casal Roc Blanc 2 Casal Roc Blanc 1