El Ventre Del Mar. Cicle Gaudí Juny 2022 2

‘El ventre del mar’, la pel·lícula del juny al Cicle Gaudí que es projectarà a Terrassa

L’aventura marinera El ventre del mar del multipremiat Agustí Villaronga és la pel·lícula del mes de juny del Cicle Gaudí. A Terrassa es podrà veure a la Sala Polivalent de La Nova Electra, el divendres 20 de juny a les 21 h.

Rodada durant la pandèmia, afegeix al mestratge del seu director la capacitat per dur a terme una producció de qualitat en temps adversos. Estrenada ara fa un any, Villaronga ha guanyat amb aquesta pel·lícula sis premis del Festival de Màlaga. També s’ha endut el premi de la crítica al Festival Internacional de Cine de Moscou.

Els actors Roger Casamajor i Òscar Kapoya interpreten els protagonistes d’aquesta història. El film està ambientat al juny de 1816. Una embarcació francesa s’encalla davant les costes del Senegal. Sense bots suficients per a tots, es construeix una bassa per remolcar 147 persones. El pànic i la confusió s’apodera, llavors, dels tripulants de la nau. Acaben tallant la soga de remolc i abandonen la bassa a la seva sort. D’aquests, només 9 s’aconsegueixen salvar. Entre ells hi ha Savigny, un oficial mèdic, i Thomas, un rebel mariner ras. Enfrontats viuen aquests fets, mostrant diferents actituds per sobreviure.

Així, 49 municipis de la demarcació de Barcelona acullen la projecció en sales de cine i espais culturals. I ho fan en el marc del Cicle Gaudí que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona com a circuit estable de cinema català.

Les projeccions s’emmarquen també en aquest programa de l’Acadèmia del Cinema Català per a la difusió de produccions catalanes.