El violí de la terrassenca Carol Duran sonarà a Califòrnia amb la seva proposta ‘Flamengrass’

El violí de la terrassenca Carol Duran que sonava així a les escales de la parròquia de Sant Cristòfor de Ca n’Anglada ho farà en breu a Califòrnia. I és que el projecte ‘Flamengrass’, que Duran comparteix amb Lluís Gómez, Javier Vaquero i Maribel Rivero, ha estat escollit com a únic representant de l’Estat per participar en el prestigiós festival IBMA Bluegrass Ramble dels Estats Units, bressol d’aquest gènere musical. Serà del 28 de setembre al 2 d’octubre i, tot i fer-se telemàticament per la pandèmia, suposarà el millor aparador internacional per a una proposta que fusiona flamenc, bluegrass i músiques tradicionals. Una original aposta que sorprèn emparellant violí i banjo dalt l’escenari.

La Carrau, Las Migas o Sabor de Gràcia són només algunes de les formacions amb qui Duran ha col·laborat musicalment amb el seu violí. Ara, però, enregistra el disc propi i ens n’avança el nom: Alegria.

Nascuda, criada i resident a Ca n’Anglada, Duran reivindica la riquesa cultural que li aporten el seu origen andalús i haver crescut envoltada de tradicions catalanes. Una sort que li serveix com a font d’inspiració i creació en les seves composicions i amb les quals vol plasmar els vincles que ofereix la connexió entre diferents cultures.

Des de fa poc més d’un any, a més, aquesta multifacètica i creativa terrassenca combina la vessant musical amb la direcció artística del Festival Folk Internacional Tradicionàrius. Un repte que afronta amb l’entusiasme de qui vol fer pujar a l’escenari projectes musicals sovint massa petits com per arribar al gran públic.