El waterpolista Agustí Pericas, primera baixa al CN Terrassa

Primera baixa a les files de l’equip masculí de waterpolo del CN Terrassa de cara a la propera temporada. Es tracta del boia Agustí Pericas, que ha fitxat per l’Spandau de Berlín les dues properes campanyes. “Sempre he jugat a Catalunya i crec que, per edat, és el moment de prendre una determinació com aquesta. Volia viure l’experiència de jugar fora del meu entorn en un club que disputarà la Lliga de Campions”, assenyala un Pericas que a Terrassa s’ha quedat per espai de set temporades.

El waterpolista de Les Franqueses del Vallès de 24 anys comptarà amb un conegut en les files alemanyes, el porter Max Vernet, amb qui va coincidir al CAR de Sant Cugat i amb les categories inferiors de la selecció espanyola. “M’ha parlat molt bé del club, del tècnic, Petar Kovacevic, i de la ciutat. Sempre ajuda que una persona de confiança et transmeti aquesta informació. A més la meva posició serà de defensor de  boia, un canvi que em servirà per progressar en aquesta posició que he ocupat puntualment al CN Terrassa i a la selecció”.

El waterpolista vallesà només té paraules d’agraïment per al club egarenc. “És casa meva i me’n vaig deixant les portes totalment obertes de cara al futur. Dani Nart em va donar l’oportunitat, amb 17 anys, de fer el salt al waterpolo professional i, poc a poc, vaig anar aportant més a l’equip. Em sento en deute amb el club, marxo amb l’espina clavada de no poder haver guanyat cap títol”.

Agustí Pericas va iniciar-se en el waterpolo als 8 anys al CN Granollers. Amb 17 anys arriba al CN Terrassa de la mà de Dani Nart. En aquesta primera campanya, compagina la presència en el primer equip egarenc amb el juvenil del CN Granollers i, a partir del segon any, s’incorpora plenament a la disciplina del club. El waterpolista de Les Franqueses compta amb tres medalles internacionals amb la selecció espanyola: la plata en el Campionat del Món Juvenil d’Istanbul 2014, el bronze en el Campionat d’Europa Júnior d’Alphen 2016 i el bronze en la LEN Europa Cup de Zagreb 2019 amb el combinat absolut. A més, va aconseguir la cinquena posició amb la selecció estatal en el Campionat del Món Júnior d’Almaty 2015. Així mateix, Pericas ha disputat diversos partits de Lliga Mundial i ha estat convocat per participar en concentracions amb la selecció absoluta.

Agustí Pericas ha jugat set temporades al CN Terrassa (Font imatge: CN Terrassa)