El XXVII Premi d’Infermeria de MútuaTerrassa reconeix un projecte per promoure l’autocura dels malalts crònics

Un projecte per millorar les aptituds d’autocura de pacients amb malalties cròniques ha estat guardonat amb el XXVII Premi d’Infermeria de MútuaTerrassa. L’estudi es va fer entre el 2015 i el 2016 amb pacients del CAP Rambla, gestionat per MútuaTerrassa. A partir d’una sèrie de sessions individualitzades, els pacients eren instruïts sobre com tenir cura d’ells mateixos en relació amb les malalties cròniques que patien. El seguiment posterior ha permès concloure que els resultats inicials eren bons, però que per mantenir-se en el temps caldria una continuïtat amb activitats de manteniment.

Després que l’any passat els projectes relacionats amb la covid-19 acaparessin els premis, enguany els guardons han reconegut projectes més diversos. El segon premi ha estat per un estudi sobre la prevalença i els factors de risc associats a l’ansietat i la depressió durant l’embaràs i després del part.

El lliurament de premis ha servit, com és costum, per tancar la jornada d’activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Infermeria celebrat avui dijous. Com a novetat, se’ls ha afegit el lliurament de les primeres Beques d’Intensificació de la Fundació Docència i Recerca, destinades al personal d’infermeria de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Una ha estat per a un estudi dietètic relacionat amb l’atròfia vellositària que pateixen les persones celíaques. L’altra, per a una intervenció terapèutica en línia destinada a les persones amb diabetis del tipus 1.