Ángela Ruiz i Elia Montoya, primeres incorporacions per al CN Terrassa de waterpolo

L’equip femení de waterpolo del CN Terrassa presentarà, de moment, dues cares noves per a la propera temporada. Conegudes les baixes d’Ana Copado, Eugenie Pirat i Raquel Roldán, el club egarenc ha incorporat dues jugadores procedent de Madrid. Una d’elles és Ángela Ruiz, que les darreres dues temporades ha militat al CN Madrid Moscardó, quart classificat aquest any.

Ruiz, que farà 21 anys el 15 de setembre, és una waterpolista forta i polivalent formada al CW Marbella. “Es tracta d’una jugadora capaç d’ocupar diverses posicions. Pot jugar de boia, també pot defensar la boia. No la podem encasellar a un lloc concret. A més, és poderosa físicament i presenta bones xifres golejadores”, explica el tècnic Xavi Pérez. Ruiz va marcar 27 dianes la temporada passada amb el conjunt madrileny, una quantitat destacable atès que va jugar majoritàriament de boia.

Per la seva banda, Ruiz pretén fer un salt en la seva carrera com a jugadora. “Vaig començar a jugar al waterpolo a Marbella com a hobby. Després, vaig anar a Madrid per dedicar-m’hi més seriosament. I, ara, vinc a Catalunya, que és on hi ha més nivell”. L’andalusa afirma que ha jugat sobretot de boia, però es considera versàtil. “M’agrada rotar. Com més aprengui, millor”. Ruiz manifesta que té “molt bones referències del club” gràcies al seu tècnic al Marbella, Jorge Botello, que va ser l’ajudant de Xavi Pérez en la selecció espanyola júnior femenina que va disputar el Campionat d’Europa el mes de setembre de l’any passat.

Elia Montoya, primer fitxatge

La primera cara nova que ha fet oficial el CN Terrassa és la de la jove Elia Montoya, de 18 anys, procedent de l’AR Concepción Ciudad Lineal, una waterpolista polivalent i amb projecció, tal com demostra la seva trajectòria com a internacional en categories inferiors. A més, va ser la màxima anotadora del conjunt madrileny la temporada passada amb un total de 31 dianes.

“És una jugadora amb molt potencial que, de ben segur, continuarà millorant i farà créixer l’equip. Sumarà i ens farà progressar”, explica el tècnic Xavi Pérez. “És versàtil. Pot jugar per l’esquerra o per la dreta, pot entrar a la boia i té gol, un aspecte que ens calia reforçar”. Al seu torn, Montoya entén que està davant “d’una gran oportunitat”. “Sempre m’ha cridat l’atenció el joc del CN Terrassa, la seva filosofia”. La madrilenya, que estudiarà Periodisme a la UAB, es defineix com una jugadora “polifacètica”. “Jugo normalment per l’extrem i el lateral dret, però puc jugar on faci falta. M’agrada variar de posició perquè em permet aprendre”.

Elia Montoya va néixer el 8 de març de 1999 a Madrid. Va iniciar-se com a jugadora en el CN Cuatro Caminos amb només 8 anys i, als 13, va ingressar a l’AR Concepción Ciudad Lineal, club on ha jugat tres temporades en l’equip absolut, dues a Divisió d’Honor i una a Primera Divisió. Fins ara, les fites més destacades de la seva carrera són les dues medalles de plata assolides amb la selecció espanyola juvenil al Campionat del Món d’Auckland (Nova Zelanda) el mes de desembre passat i als Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan) de l’any 2015. Montoya aspira a formar part de les escollides per al Campionat del Món Júnior que tindrà lloc a Volos (Grècia) entre el 3 i el 9 de setembre.