Elisabet Escursell i Estefania Jiménez, les referents locals del ciclisme femení professional

Elisabet Escursell i Estefania Jiménez són ara per ara les dues referents del ciclisme femení professional egarenc. Totes dues han fitxat pel Massi-Tactic gironí, l’únic equip femení català de l’elit internacional, que tornarà a competir en les millors proves de la UCI Women’s Continental.

Les de Torroella de Montgrí han patit una profunda renovació, amb 9 cares noves, cinc d’elles internacionals, amb l’objectiu de fer un pas endavant en la nova temporada. Per a Elisabet Escursell, de 26 anys, serà la segona etapa al Massi-Tactic després d’una breu experiència a Itàlia. Ha signat per una temporada, pensant ja en el seu futur laboral fora del ciclisme professional.

Estefania Jiménez és, amb 18 anys, la més jove del Massi-Tactic. Ha fitxat per dues temporades i té per endavant un futur prometedor. L’egarenca, sorgida de l’Escola Ciclisme Vallès, és fixa en la selecció catalana i torna a Catalunya per seguir progressant després de viure l’etapa juvenil al ciclisme basc.

Països Baixos i Itàlia segueixen liderant el rànquing europeu en inversió en el ciclisme femení, però per a les dues egarenques s’ha d’aprofitar que a Catalunya i a Espanya hi estan apostant darrerament. La temporada del renovat Massi-Tactic s’allargarà fins al setembre, competint en una trentena de curses nacionals i internacionals, incloses algunes de primer nivell de la UCI WorldTour.