Els 39 casals d’estiu es tanquen amb només 6 positius per Covid-19 d’entre 2.316 participants

Durant juliol i agost només s’han detectat sis positius en els casals d’estiu d’un total de 2.316 infants i joves que han pres part en les 39 propostes impulsades per l’Ajuntament,; 26 al juliol i 13 a l’agost. El consistori també informa també que entre els 369 monitors i monitores que ha digirit l’oferta de casals, tan sols s’han registrat dos positius.

Els més de dos milers de participants han estat infants i joves d’entre 3 i 17 anys (1.848 al juliol i 468 a l’agost). Els sis casos positius per Covid19 detectats entre el total d’inscrits s’han repartit en 3 al juliol i 3 a l’agost. Pel que fa als 2 positius detectats entre els 369 monitors i monitores (dels 283 que van treballar al juliol i 86 a l’agost), els trobem també repartits en un cas el juliol i un altre a l’agost.

Davant les dades, la regidora d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i Famílies, Ona Martínez, ha valorat com a ‘excel·lent’ la feina exercida per les entitats de lleure, associacions sense ànim de lucre, associacions de famílies d’alumnes i associacions de mares i pares que s’han encarregat de l’organització dels casals. I és que es tracta de molts pocs positius iamb contagis que sempre s’han produït fora dels casals i sense cap cas de contagi entre membres d’un mateix casal. Martínez destaca la ràpida detecció dels casos i activació dels protocols quan s’ha presentat el mínim símptoma. La regidora també remarca la coordinació permanent entre entitats i serveis amb el Departament de Salut de la Generalitat i el seguiment i rastreig epidemiològic dels casos confirmats. A més de garantir el dret al lleure dels infants i joves amb una molt bona qualitat i mesures de prevenció, les xifres demostren, conclou la regidora, que els casals eren possibles, a més de molt necessaris per al desenvolupament educatiu de la infància i la joventut.

Recordem que l’Ajuntament de Terrassa va unificar en un únic projecte totes les activitats d’estiu per a infants i joves en un nou model transversal per donar resposta a la crisi social i educativa provocada per la Covid-19. Així va néixer el +Estiu, que proposava casals i mig centenar d’activitats lúdiques i culturals per a infants i joves d’entre 3 i 17 anys amb totes les mesures preventives i d’higiene necessàries.

Els monitors i monitores han fet cursos preparatoris per tal de reformular les activitats i adaptar-se als nous requeriments per fer front al risc de contagi per coronavirus. També les despeses de neteja s’han incrementat de forma exponencial respecte a anys anteriors per seguir els protocols de desinfecció. També s’ha doblat l’oferta respecte a l’any anterior destinada a infants i joves amb diversitat funcional.