Els accidents de trànsit baixen a Terrassa un 3,4% el 2018

Terrassa va tancar el 2018 registrant 70 accidents de trànsit menys que l’any anterior. Dels 2.039 del 2017 s’ha passat als 1.969 sinistres, el que suposa una reducció del 3,4%. Són dades de la Memòria Anual de la Policia Municipal, presentada aquest dimecres al Consell Municipal de Seguretat. Aquest òrgan consultiu té per finalitat l’assessorament i l’elaboració de propostes i plans d’actuació en matèria de seguretat ciutadana, i aplega tant a representants polítics municipals com a agents socials de la ciutat, a més dels tres cossos policials.

L’informe indica que un de cada tres accidents produïts a Terrassa han acabat amb danys personals. En comparació amb l’any anterior, disminueix també el nombre de casos que acaben sense ferits, mentre que es manté la xifra de dos sinistres mortals en tot l’any 2018. Seguint amb les dades dels accidents de trànsit a les vies urbanes de la ciutat, durant l’any passat es van identificar fins a 12 punts de la ciutat on es concentren cinc o més sinistres, amb tres d’aquests punts crítics arribant fins als 11 accidents.

El document, que radiografia l’activitat de la Policia Municipal durant el passat exercici, mostra que els agents del cos van haver d’intervenir en més de 26.000 ocasions, el que suposa una mitjana de prop de 72 actuacions diàries, igualant les dades del 2017. En aquest sentit, durant l’últim exercici s’han incrementat les detencions per fets delictius, registrant fins a 305 casos, 39 més que l’any anterior.

Pel que fa als delictes en l’àmbit familiar, la Policia Municipal va realitzar una sèrie d’actuacions d’assistència a les víctimes, com ara seguiment dels seus casos per diferents canals, des de comunicacions telefòniques fins a visites domiciliàries. En total, van ser 105 actuacions, una més que al llarg del 2017.

En aquest sentit, la Policia Municipal desenvolupa des de fa anys una intensa activitat pedagògica per tal de senibilitzar a la ciutadania en temes que van des de l’assetjament, fins a la utilització d’Internet o el consum de drogues.