Els ADF preparen un conte i un escape room per ensenyar els infants com s’ha d’actuar al bosc

Responsables del nou equip de govern municipal han acompanyat aquest dilluns els Voluntaris Forestals de Terrassa per conèixer de prop les tasques de vigilància i prevenció d’incendis que porten a terme a la ciutat. Uns treballs especialment importants en l’època més complicada de l’any al bosc.

Una quarantena d’ADF dediquen el seu temps lliure a vetllar pel territori. Ho fan en col·laboració amb Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals. Disposen de quatre punts de guaita que els donen una àmplia visió de la ciutat i bona part del Vallès. A més, netegen accessos i camins i abasten els punts d’aigua. També es desplacen per les urbanitzacions i àrees de pícnic on la seva funció és informativa i també dissuasòria davant de determinades accions incíviques.

Els ADF han posat en marxa una iniciativa per incrementar la presència de dones al cos. D’altra banda, el treball dels Voluntaris Forestals arriba a les escoles amb campanyes de sensibilització. El proper curs disposaran d’un conte i un joc d’escapada per explicar com s’ha d’actuar al bosc.

Els Voluntaris Forestals reben una ajuda per cobrir les despeses. L’ajuntament es fa càrrec del manteniment dels vehicles i de l’equipament necessari.