Els adolescents amb Asperger poden estudiar i relacionar-se en un nou centre terrassenc

Es calcula que uns 1.200 nens i nenes pateixen Asperger a la nostra comarca. El pas de la primària a l’institut és per a aquests joves molt dur: se senten perduts i, en moltes ocasions, acaben deixant els estudis. No és un problema d’intel•ligència, perquè aquestes persones tenen un coeficient superior a la mitjana, sinó de relació amb la resta de companys i de professors. De fet, l’asperger és un trastorn de l’espectre autista que es caracteritza per la dificultat d’expressar sentiments i de relacionar-se amb normalitat.

Per donar una sortida educativa, emocional i personal a aquests joves, la Paqui Merino ha posat en marxa l’Associació Educa Asperger i un dels pocs centres educatius adaptats a les seves necessitats. Està ubicat a Terrassa, a la carretera Matadepera, número 150.

A partir de l’octubre, als matins, de 9 a 2, i a través de l’Institut Obert de Catalunya, aquests alumnes majors de 16 anys podran estudiar, aquí o de forma compartida amb el seu institut habitual, ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

La diferència entre aquest espai i altres que existeixen a Barcelona és que, a banda dels estudis homologats, aquí també s’ofereixen teràpies.

De moment, el centre s’ha posat en marxa impartint a les tardes tallers de reforç escolar, expressió artística, informàtica i anglès. 10 nens i nenes hi assisteixen.

Ni l’associació ni el centre reben cap subvenció de cap administració. Així que les famílies corren amb totes les despeses. No es cobra per la matrícula però sí pels serveis: uns 15 euros diaris.
Per a més informació: www.associacioeducaasperger.org/ 647 927 801