Els advocats terrassencs reconeixen Pilar Mateo amb el Premi Drets Humans

La cinquena edició dels Premis Drets Humans que atorga el Col·legi d’Advocats de Terrassa ha recaigut en l’advocada Pilar Mateo i en l’entitat Rubí Solidari, en reconeixement a les seves tasques en defensa dels Drets Humans. De l’advocada se’n destaca la seva trajectòria professional en defensa de la dignitat de la dona. De Rubí Solidari que és una entitat que porta 25 anys treballant per la pau, la cooperació i el desenvolupament dels pobles del tercer món, des de la ciutat veïna.

A l’acte celebrat el passat divendres a la Masia Freixa també s’ha concedit un reconeixement a l’advocada de Rosa Cuadra com a cap visible del Departament de Justícia Gratuïta. Els advocats terrassencs també han fet arribar la recaptació del Cicle de Cinema i Drets Humans, al Casal de la dona.

Òscar Monterde ha ofert una xerrada sobre Els Refugiats al Pròxim Orient: reptes de protecció dels Drets Humans. El Col·legi d’Advocats de Terrassa va crear el 2015 els Premis Drets Humans per reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per Nacions Unides l’any 1948.