Els afectats persistents per la Covid-19 reclamen unitats específiques pels seus casos

El col•lectiu d’afectats persistents per la Covid-19 reclamen que els facultatius dels Centres d’Atenció Primària on els atenen, els puguin derivar a unitats específiques per tractar de forma adequada i precisa la simptomatologia que pateixen. La Plataforma denuncia que tot i que es manté l’atenció telefònica amb els seus metges de família, la represa de les visites presencials no inclou els seus casos i reclamen protocols unificats i adaptats a les seves circumstàncies, en molts casos confinats i aïllats a casa des de més de 6 setmanes.

Els afectats persistents de la Covid-19 reclamen la coordinació necessària entre centres sanitaris per atendre els seus casos i denuncien l’arbitrarietat científica d’alguns facultatius que neguen la seva simptomatologia tot i la novetat del virus. La plataforma, amb més de 600 afectats adherits, més d’un centenar de Terrassa, es queixen que comencen a experimentar rebuig social als ambulatòris, amb llargues esperes fora del centre per fer-se les proves, entrant els últims per a les anàlisis, o impedint les visites als especialistes.

Els afectats que no són greus ni requereixen d’una atenció urgent, demanen un seguiment i estudis més exhaustius de la seva patología i alerten de la cronificació de les seqüeles que els pugui deixar la seva afectació. Els afectats persistents demanen que un cop superat el col•lapse de la sanitat, els seus casos moderats però de vegades intermitents, es puguin atendre en unitats especialitzades. En molts casos aquests malalts porten confinats o aïllats a casa seva des de l’inici de l’estat d’alarma amb atenció mèdica i seguiment telefònic de la seva patologia.