Els alcaldes de Sant Cugat i Terrassa reclamaran l’intercanviador ferroviari a l’Hospital General

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, S’han reunit aquest dijous al migdia a l’Ajuntament de Sant Cugat. La trobada ha servit per establir canals de comunicació entre ambdós municipis en àmbits com infraestructures, mobilitat, ocupació, turisme o comunicacions.

Destaca l’acord a què han arribat els dos alcaldes per demanar conjuntament a les administracions competents la connexió de les línies ferroviàries del Vallès, “per tal d’acabar amb l’anomalia històrica que les línies de la Generalitat i del Govern estatal funcionin de manera independent i sense cap estratègia territorial ni lògica de mobilitat”, en paraules de l’alcalde de Terrassa. Per aquest motiu han  considerat prioritària la construcció de nous intercanviadors a Hospital General (per connectar la S1 de FGC i la R8 de Rodalies), a Volpelleres (per connectar S2 i R8), a Riu Sec (per connectar R4 i R8) i a Riera de Caldes (per connectar R3 i R8). 

Un altre dels temes que s’han tractat ha estat la reivindicació de la gratuïtat del peatge de Les Fonts.  Mireia Inglaes ha mostrat interès en l’empresa pública municipal Taigua, tant pel que fa al seu funcionament, com pel procés de municipalització. Respecte a aquest tema s’ha acordar organitzar una trobada dels equips tècnics municipals en els propers mesos. 

Finalment, tant Ingla com Ballart, han coincidit que cal posar en valor la importància de la comarca com a referent  en el territori,també volen establir estratègies conjuntes per a ser reconeguts i valorats.