Els ambulatoris del CST impulsen tallers de nutrició per lluitar contra l’obesitat

Per primera vegada als ambulatoris de Terrassa, nutricionistes imparteixen tallers per combatre l’obesitat. La idea és promoure hàbits d’alimentació saludables entre les persones amb patologies o factors de risc. Instaurar aquests hàbits ha d’oferir resultats més permanents i profitosos que les dietes puntuals. Per això, el primer pas és conèixer i entendre les pràctiques nutricionals més beneficioses per al nostre cos.

Metges de capçalera i personal d’infermeria han seleccionat els participants potencials dels tallers d’entre els pacients de Terrassa, Rubí, Matadepera i Castellbisbal. En total, els assistents passaran per set sessions setmanals d’hora i mitja de durada cadascuna. Són grups de màxim 12 persones, d’entre 18 i 75 anys. Hi ha més dones que homes, un fet que els organitzadors atribueixen a l’habitual participació femenina superior en les activitats comunitàries. Tant homes com dones, però, fan la mateixa valoració positiva de l’experiència. Sobretot pel fet de millorar la salut de manera conscient sense la pressió d’estar pendents d’arribar a un pes concret.

La intenció del Consorci Sanitari de Terrassa és que aquests nous tallers es mantinguin en el temps com una eina més per mantenir l’obesitat a ratlla.