Els aparcaments soterrats s’apujaran un 0,1 per cent segons l’IPC

Els 8 aparcaments soterrats públics o gestionats per concessió s’apujaran el 2020 un 0,1 per cent, segons l’Índex de Preus al Consum, l’IPC. Els aparcaments estan situats al centre i tota la seva corona com a la plaça Vella, al Raval de Montserrat, la plaça del Progrés, el Vapor Ventalló, a la plaça del Doctor Robert i a la plaça Lluís Companys. I també en algun districte com el de l’Avinguda de Barcelona, al llindar amb Ca n’Anglada i la plaça Primer de Maig, a Sant Pere Nord.

L’augment respon a la revisió anual de tarifes que contempla el plec de condicions per a la gestió dels aparcaments. També s’actualitzarà el preu de les places llogades. El ple aprovarà aquest augment amb l’abstenció del PSC i de Junts per Terrassa que així han votat en la Comissió de Territori, prèvia al ple, celebrada aquest dilluns. D’altra banda el ple ratificarà una resolució del passat mes de juliol per la qual tornarà al patrimoni municipal un solar del carrer Torrent, al barri de Pere Parres, on fa més d’una dècada s’hi aixecava la fàbrica de treball especial Amat Roumens.

Un tràmit a requeriment dels registradors de la propietat.El terreny, ara propietat d’una societat vinculada al BBVA, tornarà a ser de l’Ajuntament perquè en 12 anys la finca no s’ha destinat a la construcció d’habitatge en règim de protecció oficial, principal acord signat el 2007 amb l’extinta Caixa Terrassa.

La reversió del terreny permetrà fer efectives algunes de les polítiques d’habitatge del nou Ajuntament i posar a disposició de la ciutat més habitatge digne i assequible. Finalment la Comissió de Territori també elevarà al ple el nomenament dels cinc membres que formaran part del Consell d’Administració de l’entitat “Terrassa, cicle de l’Aigua, EPEL”