Els Arllibres tornen a funcionar a ple rendiment per primer cop des del confinament

La xarxa d’Arllibres torna a funcionar després de l’aturada obligada per la pandèmia. El març de 2020, juntament amb el tancament de les biblioteques, la brigada de Prodis va procedir a precintar els diferents Arllibres de la ciutat per evitar que fossin focus de contagi. Els precintes es van mantenir amb la reobertura de les biblioteques ja que era impossible garantir la quarantena dels llibres.

Amb el vistiplau del Procicat al darrer mes de setembre, la brigada de Prodis ha procedit a desprecintar els Arllibres i adequar-ne alguns que estaven malmesos per actes vandàlics. Ara ja són 100% operatius i tot aquell qui ho vulgui pot agafar-ne un llibre deixant-ne un altre. Qui simplement en vulgui donar, també ho pot fer a qualsevol de les biblioteques de la ciutat i els voluntaris s’encarregaran de distribuir-los.

La xarxa d’Arllibres va arrencar l’any 2015, aprofitant els arbres caiguts per la ventada del desembre de 2014 com a punt d’intercanvi de llibres. N’hi ha una dotzena repartits per la ciutat, ubicats en places i espais públics com l’Hospital de Terrassa. Les tasques de manteniment van a càrrec de diferents entitats egarenques relacionades amb la salut i la inclusió social.