Els Ateneus Cooperatius de Catalunya s’adhereixen a la xarxa de Reempresa

Els 14 Ateneus que conformen la xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i el Centre de Reempresa de Catalunya han presentat de forma telemàtica el conveni de col·laboració que han signat per tal de treballar de manera conjunta en la difusió de la emprenedoria en clau cooperativa.

Així doncs, els usuaris dels Ateneus Cooperatius podran adreçar-se als més de 90 punts d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya on rebran atenció personalitzada i acompanyament per reeprendre un negoci de manera cooperativa. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial en forma de cooperativa i per altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. A més, el Centre de Reempresa de Catalunya i els diferents ateneus coorganitzaran jornades, formacions i actuacions per tal de fomentar la reemprenedoria cooperativa.

Ariadna Rectoret, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha exposat davant dels assistents el conveni que el SOC i la Cecot mantenen des del desembre del 2015 per fomentar la reemprenedoria. A més, Rectoret ha volgut posar en valor el projecte Reempresa i “el paper rellevant que tindrà aquest any 2021 per tal d’evitar el tancament d’empreses”.

Per altra banda, Antoni Abad, president de Cecot i del Centre de Reempresa ha destacat durant la seva intervenció la importància d’aquest conveni conjunt que demostra “la voluntat de treballar plegats a favor de la Reempresa en l’àmbit del cooperativisme”.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 3.000 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 138 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 8.200 llocs de treball a Catalunya.

L’acord signat ara significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa al territori i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.