Els Bandolers de Terrassa representen “Les heroiques dones de Terrassa”

Aquest dissabte els Bandolers de Terrassa han celebrat la seva diada amb diverses activitats. La més destacada ha estat la representació de “Les heroiques dones de Terrassa” basada en uns fets del juliol de 1558. Els egarencs van marxar a defensar Barcelona dels pirates turcs i un 20 de juliol les persones que quedaven a la ciutat, dones, infants i gent gran, van haver de lluitar contra els bandolers que venien a Terrassa.

La recreació ha començat a la Torre del Palau on primer les bandoleres, els nens i nenes i el capellà han fet les salves de benvinguda. Després ha estat el torn dels homes. A continuació s’ha anat fins al carrer de l’Església on s’ha representat la defensa de Terrassa per part de les dones. Després s’ha seguit amb el recorregut per la Plaça Vella, la plaça del Raval per acabar altre cop a la Torre del Palau. És el segon any que els Bandolers de Terrassa fan aquesta recreació.

Durant tot el dia de dissabte també s’han pogut fer visites guiades a la Torre del Palau i a la nit s’ha pogut gaudir del concert de cançons de taverna amb Ksonronda.