Els bars i restaurants tampoc pagaran la taxa de terrasses al 2021, entre altres mesures de suport

L’Ajuntament i el Gremi Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Terrassa i Comarca han signat un conveni per engegar mesures urgents i immediates i intentar pal·liar així els efectes de les darreres restriccions aprovades per la Generalitat. El sector fou un dels més castigats en la primera onada de la pandèmia i tornen a ser-ho en aquesta segona.

Després de la reunió entre les dues parts, l’alcalde, Jordi Ballart, i el president del Gremi , Xavier Gómez, han explicat aquesta tarda de divendres en roda de premsa els detalls de l’acord.

Aquests establiments, amb les noves normes, només poden oferir menjar i beure per emportar o serveis de repartiment a domicili. Per això, el conveni recull una nova campanya de comunicació i de suport explicant a tots els canals de l’Ajuntament (xarxes socials, a la web de botiges obertes, a les oficines d’atenció ciutadana i a la Societat Municipal de Comunicació) aquesta possibilitat a la ciutadania.

El consistori també oferirà una borsa de treball per a persones a l’atur que vulguin fer de missatgers o repartidors dels encàrrecs dels bars i restaurants. I, finalment, es reforçarà l’oficina d’atenció a l’empresa perquè es puguin sol·licitar els ajuts de la Generalitat.

A banda d’aquestes mesures, s’amplia l’excepció sobre la taxa de terrasses per a bars i restaurants (que ja ha estat vigent aquest any), al 2021. Les bonificacions de la taxa de gestió de residus a les activitats econòmiques que s’han aplicat en aquest exercici, també s’aplicaran durant el proper.

A Terrassa, 850 establiments del sector i 6.800 llocs de treball (directes o indirectes) estan en risc. L’Ajuntament ha anunciat que també està parlant amb altres sectors i gremis afectats per les restriccions per anunciar properament mesures concretes.