Cartell Diada 2022

Els Bastoners celebren aquest cap de setmana el seu 41è aniversari

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, Bastoners de Terrassa celebren aquest any el seu 41è aniversari. Per això el mateix dissabte, dia de la seva fundació, participen en la mostra de cultura popular a la plaça Vella a partir de les 6 de la tarda. La tradició diu que entraran a la plaça ballant el Virolet, el primer ball que s’acostuma a ensenyar als nous bastoners de la Colla Infantil. A la plaça hi seran des dels més petits, Picardenyes, també Faixes i Mocans, Juvenils i Tubercles i els Grans de la Colla.

També hi haurà el grup de Picaswing i el Jazztic, un ball especial ballat amb estics d’hoquei i que incorpora passades bastoneres i passos de swing. Un homenatge fusió amb tres aspectes identitaris de la ciutat, la música de jazz, l’hoquei herba i el ball de bastons. I diumenge els Bastoners faran una cercavila pel centre de la ciutat a partir de dos quarts de dotze del migdia. Les colles sortiran del Parc dels Catalans per pujar la Rambla i fins al carrer del Peix. Després arribaran al Raval per cloure l’itinerari a la plaça Vella.

Els de Terrassa estaran acompanyats pels Bastoners d’Esplugues, els de l’Antic Poble de Sant Pere i el Drac Baluk Astharot. L’Aniversari de Bastoners és especialment important pel grup de Mitjans que deixen el vestuari infantil per portar la camisa amb l’escut. Els Bastoners recorden que disposen de llibre propi on es recull aquests més de 40 anys d’història de l’entitat cultural.

Cartell Diada 2022