Els bastoners reivindiquen la vessant més social de l’entitat

La colla dels Bastoners de Terrassa s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb l’alcalde Jordi Ballart. L’entitat ha exposat els projectes i activitats que duen a terme a la ciutat, posant especial èmfasi en la part més social. I és que, segons la presidenta Bet Gómez, l’any passat els Bastoners van intentar sense èxit accedir a subvencions destinades a entitats de joventut i lleure. El motiu pel qual els les haurien denegat és que les demanava una organització de caire cultural.

Més enllà de les conegudes aparicions de la colla en les festivitats de cultura popular, els Bastoners desenvolupen un projecte educatiu pioner. Entre d’altres propostes, oferint tallers als centres educatius de Terrassa i organitzant colònies. Activitats, per tant, que van més enllà de la cultura i s’emmarquen en l’educació en el lleure. Des de l’Ajuntament els han han ofert eines per exposar el projecte i poder aconseguir aquestes subvencions.

La reunió ha tingut lloc a l’Ajuntament i també hi han assistit la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i la regidora d’Infància i Adolescència i de Joventut, Ona Martínez. Per part dels Bastoners, hi han estat presents la presidenta i cap de colla Bet Gómez i el vicepresident i sots-cap de colla Òscar Montes, així com els responsables de la colla infantil.