Els Bellots II es prepara per rebre a la gran indústria i la logística

L’Ajuntament aprovarà en el ple extraordinari de dijous i amb l’abstenció de l’oposició, la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, en un àmbit de gairebé cent hectàrees de Els Bellots II. Es tracta d’una proposta bàsica de canvi de fitxa tècnica per a un futur Pla Parcial, per permetre la implantació de la gran indústria en aquest sector.

Així es donaria resposta a anys de poca activitat en aquest polígon a causa de la crisi i facilitaria la implantació de grans empreses industrials o de logística. Fins ara, una parcel•lació més fragmentada permetia la instal•lació de petites i mitjanes empreses industrials. Amb el canvi es redueix en 100.000 metres quadrat el sostre edificable, es simplifica la vialitat i s’abarateix la urbanització.

També es manté el soterrament de dues de les tres línies d’alta tensió previstes. La urbanització del sector costaria uns 48 milions d’euros, uns 27 milions menys del què costaria urbanitzar amb el planejament actual. Al final el preu del metre quadrat podria costar uns 120 euros. La proposta manté destinar un 15 per cent del sòl a equipaments, alguns de protecció al voltant de la Masia, i d’altres de nivell metropolità en una franja a tocar de la N-150 i que podria ser un aparcament per a vehicles de gran tonatge.

Els grups de l’oposició s’han mostrat preocupats per la rapidesa de la proposta que arriba en un ple extraordinari de finals de mandat. El Govern assegura que el temps l’ha marcat les circumstàncies de la tramitació que van arrencar l’estiu de l’any passat.