2p4 Bergants

Els Bergants tornen a plaça dos anys després amb la Diada d’Hivern

Els Bergants de Terrassa han tornat aquest dijous a actuar, pràcticament dos anys després de fer-ho per última vegada. La colla verd llima ha organitzat a la plaça del Campus la seva VI Diada d’Hivern. I ho ha fet, després d’una pandèmia que l’ha obligat a aturar totalment la seva activitat, com a la resta del món casteller.

La colla egarenca ha assolit els dos castells de sis bàsics, el 3 de 6 i el 4 de 6, i el 5 de 5. A més, d’un pilar de 4 d’entrada i dos pilars de 4 de sortida. De fet, tots els castells, han estat descarregats de manera molt solvent. I és que, gran part de castellers s’estrenaven.

Per un altre costat, pel que fa a les colles convidades, els Arreplegats de la Zona Universitària han tornat amb una gran actuació: el 4 de 7, el 3 de 7 i el 4 de 7 amb pilar. I, els Xoriguers de la Universitat de Girona han sortit de plaça amb el 3 de 6, el 2 de 5 i el 4 de 5. Per últim, els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra, amb el 3 de 6 i amb un intent de 5 de 6 i dos intents desmuntats: el 4 de 6 amb pilar i el 4 de 6.

A més dels castells, abans d’iniciar l’actuació s’han descarregat dos pilars de 4 per mostrar unànimement, el rebuig a les violències patriarcals i masclistes. Coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Com és habitual, també ha tornat la vessant social de les diades universitàries, amb una festa conjunta. Tot i que, la jornada ha estat adaptada a les mesures  per evitar contagis de Covid-19.