Els Bombers de Terrassa fan una cinquantena d’actuacions per les fortes ventades

En les últimes 24 hores, els Bombers de la Generalitat han fet a Terrassa una cinquantena d’actuacions per les fortes ventades, sense lamentar cap desgràcia personal. La majoria de les actuacions han estat per netejar la calçada, retirada de branques d’arbres, revisió de façanes amb risc d’algun despreniment o per assegurar tanques publicitàries, entre d’altres.

Per la seva banda, el centre de coordinació de l’Ajuntament ha registrat més de 70 incidències, que han requerit intervencions de la Policia Municipal i del servei de Gestió de l’Espai Públic. Entre les més rellevants, al llarg de la nit han caigut una dotzena d’arbres a diferents punts i s’han produït també alguns despreniments menors en façanes, com ara al Mercat de la Independència, on s’ha despenjat una petita porció d’arrebossat de la façana de Rambla amb Goleta.

També, una de les primeres mesures adoptades per l’Ajuntament la passada nit va ser tancar al públic preventivament el parc de Sant Jordi. El parc s’ha reobert passades les 11 del matí després d’una inspecció dels tècnics municipals. A més, un total de 112 abonats s’havien quedat sense subministrament elèctric, però aquest matí ja l’havien recuperat i només queden 5 clients encara amb problemes.

A Terrassa, les ratxes de vent més intenses començaven a registrar-se a partir de les set de la tarda de diumenge. La ratxa més forta d’aquest dilluns ha estat de 59 quilòmetres per hora a les 5 de la matinada.

Tot i que a les últimes hores el vent ha perdut força i s’ha desactivat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, l’Ajuntament de Terrassa havia anunciat la suspensió de les activitats esportives en l’exterior programades als equipaments esportius municipals.

D’altra banda, a Salou, un matrimoni de Terrassa es troba ferit greu, després de la caiguda d’un arbre de grans dimensions, a causa del fort vent. L’home, de 60 anys, està en estat crític, i la dona, de 61 anys, es troba en estat greu. Tots dos continuen ingressats a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El sinistre va passar a la tarda al passeig 30 d’octubre de Salou, en un lloc proper a l’Ajuntament d’aquest municipi tarragoní i on durant el dia ja havien caigut diversos arbres per les ventades.