Els Bombers efectuen 12 serveis a Terrassa durant la nit de Sant Joan: contenidors i alguna paperera cremada

La nit de Sant Joan ha transcorregut sense gaires incidents. Durant la revetlla i fins a les 8 h, els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut 23 avisos mitjançant el servei d’emergències 112, que s’han traduït en 12 serveis. La majoria d’aquestes intervencions han correspost a tasques d’extinció d’una desena de contenidors i mobiliari urbà, com papereres incendiades, a conseqüència de l’activitat pirotècnica de la nit.

La revetlla de Sant Joan és una de les nits amb major activitat nocturna de l’any, milers de persones a la ciutat surten a celebrar l’arribada de l’estiu acompanyats de família i amics en un ambient de festes, fogueres i balls. Els petards prenen un protagonisme especial de la mà dels més joves (i no tan joves) que segueix fins a la revetlla de Sant Pere.

En el conjunt de Catalunya, els Bombers han atès 240 avisos entre les 22 h i la mitjanit. La majoria dels serveis efectuats han consistit en apagar incendis urbans, principalment de contenidors, però també han extingit focs de vehicles, d’habitatge i alguna indústria. La xifra augmenta si el ventall horari s’amplia des de les 20 h, període en el qual s’han recollit 373 avisos, concentrant-se majoritàriament a la nostra comarca, el Vallès Occidental, amb 54. Seguida del Barcelonès (47), Baix Llobregat (33), Vallès Oriental (24), Maresme (24) i Segrià (21).