Els Cants de Llibertat commemoren 4 anys de lluita ininterrompuda

L’1 de novembre de 2017 una jove de Sant Fruitós de Bages va començar al carrer la iniciativa ‘Música per la Llibertat’ amb una flauta travessera. No s’imaginava pas que aquell dia va engegar tot un efecte dominó a altres indrets de Catalunya, i també a Terrassa que aquest diumenge al vespre han celebrat quatre anys ininterromputs de lluita per la independència i per la llibertat dels presos polítics.

Com de costum, l’escenari ha estat el Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, i la commemoració ha comptat amb la presència de l’exconseller Josep Rull i el polític i jurista Josep Costa. Rull, durant els seus parlaments, ha recordat al terrassenc Lluís Puig, exconseller de la Generalitat i que actualment es troba a Bèlgica.

La jornada reivindicativa ha començat amb un minut de silenci, i ha comptat amb la participació del Col·lectiu MAR, Mares i Àvies per la República, que han recordat els presos polítics. No han faltat tampoc proclames de llibertat i solidaritat per la República i han assegurat que, gràcies als Cants de Llibertat, el Raval de Montserrat s’ha convertit en una àgora de confluència de totes les lluites.