Els Cants de Llibertat es desplacen per tercera vegada a la Catalunya Nord

En poc més de dos anys, els Cants de Llibertat es desplacen a la Catalunya Nord per  tercera vegada. Serà els dies 13 i 14 d’abril. L’objectiu: retrobar-se amb les persones d’aquest territori i en suport de les exiliades.

Aquesta nova trobada dona continuïtat a les que es van fer al febrer i al setembre de 2022.

A més, Terrassa ha establert un vincle gràcies a les visites de representants de diversos pobles de la Catalunya del Nord a les fires Modernistes de 2022 i 2023.

La nova trobada proposa homenatjar els catalans que han patit la repressió de l’Estat espanyol. Es recorda de manera especial l’exili republicà de 1939, com a resultat del cop d’estat franquista de 1936 i de la guerra perduda.

Però també vol homenatjar l’exili contemporani del president Carles Puigdemont, del conseller Comín, de la diputada Marta Rovira i del conseller Lluís Puig, terrassenc.

Aquests actes permetran un nou retrobament dels consellers terrassencs Josep Rull i Lluís Puig.

La trobada inclourà l’actuació del Ball d’en Serrallonga i dels Ministrils del Raval al poble de Pesillà de la Ribera (el Rosselló).

Els actes dels dies 13 i 14 d’abril s’organitzen conjuntament amb els ajuntaments de La Vajol, de Pesillà de la Ribera i el Centre del País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes. Hi col·laboren l’Ajuntament d’Elna, l’ANC TxI, Òmnium Terrassa i el grup Serrallonga.

També hi donen suport el Consell Local de la República de Terrassa, Plataforma per la Llengua, Català a Terrassa i entitats de la Catalunya del Nord com l’ANC i la Plataforma per la Llengua.

Els Cants de Llibertat tornen a la Catalunya Nord

Fotografia d’arxiu cedida per Terrassa per la Independència